Kula Jankovića: spomenik kulture, pokretač održivog razvoja Ravnih kotara

Radionica o interkulturnom i transkulturnom "dekodiranju" i identifikaciji revitalizacijskih potencijala

11/05/2014

U petak i subotu, 30. i 31. svibnja 2014., u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom održat će se radionica u sklopu projekta "Kula Jankovića: spomenik kulture, pokretač održivog razvoja Ravnih kotara". Radionica o interkulturnom i transkulturnom „dekodiranju“ i identifikaciji revitalizacijskih potencijala jedna je od važnih preostalih obveza projekta koji ulazi u svoju završnu fazu, tj. treba biti završen do srpnja 2014. godine.

Kula Stojana Jankovića, Islam Grčki, 30.–31. svibnja 2014.     

                                                                                  

POZIV
Sveučilište u Zagrebu od konca 2011. godine realizira projekt Janković castle: historic site, generating sustainable development of the Ravni kotari region (Kula Jankovića: spomenik kulture, pokretač održivog razvoja Ravnih kotara), koji ulazi u svoju završnu fazu, tj. treba biti završen do srpnja 2014. godine. Radionica o interkulturnom i transkulturnom „dekodiranju“ i identifikaciji revitalizacijskih potencijala jedna je od važnih preostalih obveza. Održat će se u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom u petak, 30. svibnja i subotu, 31. svibnja t.g. I u petak i u subotu Radionica počinje s radom u 10.00 sati, a završava u 13.00 sati.

U radu Radionice sudjelovat će voditeljski tim projekta sveučilišnog Fonda za razvoj Međunarodni sveučilišni centar u Islamu Grčkom i mediteranska akademska zajednica: razvoj i perspektive: dr. sc. Darko Babić, dr. sc. Uroš Desnica, v. pred. mr. sc. Alan Braun, prof. dr. sc. Boško Pribičević i prof. dr. sc. Tomislav Šola te prof. dr. sc. Drago Roksandić. Ovom prilikom nam je cilj raspraviti pozitivna novija iskustva stečena u radu na održivoj revitalizaciji baštine u Zadarskoj županiji, napose u Ravnim kotarima i Bukovici te u drugim dijelovima Hrvatske i u svijetu. Očekujemo da će se diskusija usmjeriti i prema teorijskim kontroverzama u vezi s održivom revitalizacijom baštine. Htjeli bismo također ostvariti razmjenu mišljenja i prema problemima revitalizacije u krajevima s recentnim ratnim tragedijama i traumama, odnosno suočenima s izazovima rekoncilijacije.

Cijeneći Vaš mogući doprinos uspješnoj raspravi na temi koja daleko prelazi granice otvorenih pitanja u vezi s revitalizacijom Kule Stojana Jankovića, srdačno Vas pozivamo da nam se pridružite te svojim iskustvom i prijedlozima doprinesete uspješnom radu Radionice.

U nadi da ćete nam se pridružiti u radu ove radionice projekta Sveučilišta u Zagrebu Kula Jankovića: spomenik kulture, pokretač održivog razvoja Ravnih kotara, koji financira Europska unija, srdačno Vas pozdravljaju organizatori Radionice.

Zagreb, 10. svibnja 2014.

(Ivana Cvijović Javorina, prof.)                                             (prof. dr. sc. Drago Roksandić)

 

DOKUMENTI:

/files/file/2014-05-30-31-Radionica-POZIV.pdf

/files/file/2014-05-30-31-Radionica-PROGRAM.pdf

/files/file/2014-05-30-31-Radionica-PRIJAVNICA.doc

/files/file/2014-05-30-31-Radionica-BASIC.pdf

/files/file/2014-05-30-31-Radionica-BRAUN.pdf