Kula Jankovića: spomenik kulture, pokretač održivog razvoja Ravnih kotara

Aktivnosti Centra za komparativnohistorijske i interkulturne studije


Napomena: Od listopada 2017. stranica se ne ažurira. Obavijesti o novim aktivnostima Centra za komparativnohistorijske i interkulturne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dostupne su na novoj internetskoj stranici: ckhis.ffzg.unizg.hr.

 

 


Aktualne obavijesti


Objavljeno: 17. travnja 2016.

DIANE training session na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

U četvrtak i petak, 21. i 22. travnja 2016. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održat će se pripremni tečaj za korištenje digitalne platforme za analizu nacionalnih pokreta u Europi DIANE (Digital Infrastructure for the Analysis of National movements in Europe). Centar za komparativnohistorijske i interkulturne studije dobio je dozvolu koristiti program DIANE ne samo za projekt o nacionalnim himnama nego i za druge svoje projekte.

U subotu, 23. travnja 2016., od 9.00 do 14.00, bit će održan sadržajno nešto skraćeni training session za prediplomske studente koji u seminaru prof. dr. sc. Drage Roksandića rade kao suradnici projekta o nacionalnim himnama.

Dokumenti:

DIANE Zagreb working group meeting programme

DIANE Manual


Objavljeno: 17. travnja 2016.

Jadranska / mediteranska radionica

Od ponedjeljka, 4. travnja do petka, 8. travnja 2016. godine u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana je Jadranska/mediteranska radionica. Od 9.30 do 12.30 prof. dr. sc. Egidio Ivetić sa Sveučilišta u Padovi (Italija) držao je izborni doktorski kolegij “Temeljni pojmovi u jadranskim/mediteranskim studijima”, a od 12.30 do 15.30 svakog su dana realizirani okrugli stolovi prema priloženom programu